Vi kunne gå uden Proxy, ligesom vi også kunne gå uden en VPN – og ingen apokalypse ville starte. Men alle detaljer om os risikerer at blive afsløret. Uden dem, alle vores detaljer ville blive overladt til prisgivet hackere – nogle af dem bare kløe at hacke sig ind i nogle meget saftige detaljer. Hvis du har vigtige oplysninger på din computer, så du allerede ved, hvor vigtigt det er at holde det hele sikkert.

Når det kommer til at beskytte privatlivets fred for serveren, de fleste mennesker går til enten proxy eller VPN. Mange mennesker forvirrer mellem de to og bruge dem i flæng. Stadig, mens de har ligheder, de er faktisk meget forskellige.

Når du forsøger at få adgang til et websted, dannes der en forbindelse mellem din computer og det websted, du besøger. Når du besøger, vil din IP-adresse (som i det væsentlige er din computers hjemmeadresse) forblive registreret for dem, der bruger dette websted til at se. På denne måde kan de udveksle oplysninger tilbage til dig ved hjælp af dine oplysninger.

Det ville ikke være en dårlig idé. Tænk på det som en rigtig hjemmeadresse. Hvis bare postbuddet ved det, så ville det være alt godt. Men hvis nogen, der betyder, at du skade lærer om det, så kan det ikke vise sig så godt for dig.

En VPN og en proxy vil fungere ved at omdirigere din forbindelse via en anden server – en anden “dummy IP”, så at sige – før den når hjemmesiden. Sagde hjemmeside vil ikke være i stand til at se den oprindelige IP – i stedet, vil det se proxy’s IP, skjule din. VPN fungerer stort set på samme måde, men med forskellige metoder, og med et par ekstra privatliv spark.

Proxyserveren er en god måde at holde øje med, hvilke hjemmesider dine brugere har adgang til, og holder alt andet skjult, mens VPN’en vil oprette en sikker rute i stedet – for at give en bedre forbindelse. På en måde kan man sige, at VPN’en giver bedre sikkerhed i forhold til proxyen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *