Cybersikkerhed er et spørgsmål, der påvirker os alle, selv om de fleste ved lidt om det. Siden begyndelsen, cybersikkerhed industrien har forsøgt hårdt på at fuldføre Sisyfos opgave at få den gennemsnitlige computerbruger til ikke at være skødesløs med deres sikkerhed. De fleste mennesker har kun en overflade forståelse af, hvordan deres computere arbejde; de er ikke i stand til at træffe informerede beslutninger om deres digitale sikkerhed. Og man kan ikke rigtig bebrejde dem: Digitale systemer bliver mere komplekse hver dag, og det er ikke sådan, at medarbejderne får den rette uddannelse om cybersikkerhed og risikostyring.

Det er her, onde mennesker med dårlige hensigter trives: De sender ondsindede e-mails til virksomhedens e-mails, udgive kunder og endda administrerende direktører for at få medarbejderne til at klikke på links til phishing-websteder. Og da digitale færdigheder i de fleste ansatte forbliver utilstrækkelige, ligner virksomhederne ekstremt sårbare, men værdifulde mål. Og der er ikke meget du kan gøre, hvis det er din virksomhed, der er på spil, kort for at slukke dit arbejde netværk, gå tilbage til arkivering papirarbejde i metal kabinetter og gøre ting som vores forfædre i stenalderen.

Hvis du er ligesom mig, du måske tænke på omfattende cybersikkerhed uddannelse for hver medarbejder. Du kan også tænke over, hvordan uddannelse alle på dit netværk til at bruge det sikkert ville tage alt for lang tid og kan potentielt føre til en betydelig økonomisk omkostning. Det meste af tiden, er det kun top finansielle institutioner, der har råd til det. En meget billigere og nemmere løsning er at oprette automatiserede sikkerhedssystemer, der begrænser netværksaktiviteten. For mange virksomheder betyder det, at de konfigurerer deres netværksfirewall til at sortliste de tjenester, de ikke ønsker, at medarbejderne skal have adgang til. Alternativt kan virksomheder kun give adgang til websteder, der er på en godkendt hvidliste.

Der kan være en række årsager til, at en virksomhed kan have til at blokere et bestemt websted. For eksempel, antivirus virksomheder deler sortlister over hjemmesider og IPs, der er kendt for at pege på ondsindede tjenester. Virksomheder ønsker ikke, at medarbejdere ved et uheld lukker en virus eller malware ind i deres systemer, så de vil bruge en firewall til at forhindre adgang til disse websteder. Andre gange er det det modsatte. En virksomhedsfirewall kan forhindre de fleste hackere i at få adgang til en enhed på et netværk uden korrekte legitimationsoplysninger. Bare mellem os – de gode stadig glide igennem, fordi hacking er lige så meget social engineering, som det er teknisk.

Men det er ikke kun sikkerheden, der vedrører virksomheder. mange ønsker også at være sikker på deres medarbejdere ikke bruger virksomhedens tid til at styre deres personlige liv. En firewall betyder, at virksomheder kan forhindre medarbejdere i at få adgang til sociale medier eller endda bruge de tilknyttede apps, mens de er på virksomhedens netværk. Rullende nyhedsfeeds er arbejde for medieanalytikere, men det distraherer medarbejdere i alle stillinger, og de fleste arbejdsgivere mener, at miste fokus på arbejde har alvorlige konsekvenser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *